nederland

Meisje (15) springt onder ogen klasgenoten voor de trein

Door Servaas van der Laan - 13 december 2012

Een vijftienjarig meisje uit Staphorst heeft zich voor de ogen van haar klasgenoten bij een spoorwegovergang voor de trein geworpen. Het meisje zou haar zelfmoord in een brief hebben aangekondigd.

Dat schrijft de regionale krant De Stentor.

In de brief zou de VMBO-scholiere van de Agrarische Onderwijs-instelling Terra in Meppel pesten noemen als oorzaak voor haar zelfdoding. Ze zou de pesters zelfs bij naam hebben genoemd.


Geschrokken

Schoolbestuurder Astrid Berendsen bevestigt tegenover De Stentor het bestaan van de brief maar wil niet ingaan op de inhoud.

‘We zijn enorm geschrokken. Aangezien er geruchten gaan over pesten, doen wij er alles aan meer duidelijkheid te krijgen over de aanleiding van dit tragische overlijden,’ zegt Berendsen.


Gedicht over pesten

Het meisje deed twee jaar geleden nog mee aan een poëziefestival voor scholieren in Meppel, schrijft de Meppeler Courant.

Met haar gedicht over pesten won ze de eerste prijs. Juryvoorzitter Jean Pierre Rawie zei onder de indruk te zijn van de moed van het meisje om het gedicht tegenover een volle zaal zelf voor te dragen.


Tim Ribberink

Anderhalve maand geleden beroofde de twintigjarige Tim Ribberink zich van het leven omdat hij werd gepest.

Zijn ouders namen in de rouwadvertentie een deel van zijn afscheidsbrief over: ‘lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.