nederland

Moordende agent Kekerdom had driehoeksverhouding

Door Gerlof Leistra - 19 december 2012

Politieman Jan Petter (59) die op 8 september in zijn huis in Kekerdom een dubbele moord pleegde en daarna zelfmoord, had al langere tijd een driehoeksverhouding met de slachtoffers.

Hij deed zich aanvankelijk voor als vastgoedman Charlie en steunde de twee financieel voor ruim 60 mille. Dat blijkt uit een reconstructie van de zaak in het Kerstnummer van Elsevier.

Spanning

Toen de latere slachtoffers Inge Kee (47) en René van de Wijdeven (50) de verhouding met Petter eind augustus beëindigden, liep de spanning snel op. Zaterdagochtend 8 september schoot Petter ze dood en schoot zichzelf daarna een kogel door het hoofd.

Op zijn laptop stonden afscheidsbrieven aan zijn ex-vrouw en kinderen, aan de ouders van Inge en aan Inge zelf. Ook liet Petter voor de politie een ‘relaas’ na over de gang van zaken.

Hennepkwekerij

De hennepkwekerij op zijn zolder in Kekerdom was al langere tijd in gebruik. Vermoedelijk had Petter al twee keer geoogst met behulp van een kennis van René die ook had geholpen bij het inrichten van het ‘wiethok’.

Petter was verbonden aan het regiokorps Gelderland-Zuid en sinds 1 mei teamleider van de Regionale Recherche. Het moordonderzoek werd verricht door Gelderland-Midden en is inmiddels afgerond.

De Rijksrecherche doet nog onderzoek naar de vraag hoe en wanneer Petter is afgegleden en of zijn criminele contacten een rol hebben gespeeld in eerdere zaken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.