nederland

Politie rolt drugsbende op in regio Den Haag

Door Shari Deira - 24 december 2012

De politie Haaglanden heeft in Den Haag en omgeving het afgelopen jaar 31 mensen aangehouden vanwege een grote drugszaak. Vier van hen zijn inmiddels veroordeeld, zes zitten er nog vast. Negentien anderen zijn vrij maar zijn nog wel verdachte in de zaak.

Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Het rechercheteam heeft samengewerkt met de douane, andere politieregio’s en de kustwacht van de Rotterdamse haven.

Diefstal

Het onderzoek startte vorig jaar en leidde naar zeven mannelijke hoofdverdachten. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal, verduistering en drugshandel in binnen- en buitenland.

Twee verdachten komen uit Naaldwijk, twee uit Den Haag. De andere drie komen uit Rotterdam, ‘s-Gravenzande en Rijsenhout. Een van de verdachte woonde op Curaçao maar is in Nederland aangehouden toen hij hier verbleef.

Horloges

De politie heeft diverse huizen, bedrijfspanden en auto’s doorzocht en stuitte daarbij op vier vuurwapens, 34 kilo hennep, 150 kilo cocaïne, 54 kilo hennepplanten, 9 kilo henneptoppen, 1 kilo MDMA, 5.000 xtc-pillen, een grote hoeveelheid geld en dure horloges.

Begin dit jaar werden bloemen gestolen, ter waarde van zo’n 100.000 euro, op het terrein van de bloemenveiling in Naaldwijk. Deze wilden de verdachten waarschijnlijk gebruiken om drugs te vervoeren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.