nederland

Slachtoffers schietpartij waren Amsterdammers

Door Shari Deira - 30 december 2012

De politie heeft meer informatie gegeven over de slachtoffers van de schietpartij in Amsterdam-West. De twee slachtoffers zijn Amsterdammers van 21 en 28 jaar oud. Het duo ‘komt voor in de systemen van de politie’.

Dat heeft de politie zondag laten weten. Om wie het precies gaat, wil een woordvoerder niet zeggen. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bevestigd door de familie maar de politie gaat ervan uit de juiste personen voor zich te hebben.

Kenteken

De schietpartij had zaterdagavond plaats in de Staatsliedenbuurt. De slachtoffers zaten in een zwarte Range Rover, met een Frans kenteken, die rond 22.30 uur met automatische vuurwapens veelvuldig werd beschoten.

Een van de slachtoffers stierf ter plaatse, de andere man overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Auto

De mannen werden beschoten vanuit een zilverkleurige Audi A4, waarmee de verdachten zijn gevlucht. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. De politie meldt dat de Audi een gestolen auto is. Het voertuig werd later gevonden in de Bok de Korverweg in Amsterdam.

Twee motoragenten werden ook beschoten maar zij zijn ongedeerd. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) zei eerder vandaag dat het incident de kwalificatie ‘wild west’ verdient.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.