nederland

Van der Laan over schietpartij: dit was wild west

Door Shari Deira - 30 december 2012

De dodelijke schietpartij van zaterdagavond in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam verdient de kwalificatie ‘wild west’. Bij de schietpartij zijn twee nog onbekende mannen om het leven gekomen.

Burgemeester Everhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam zei zondag in televisieprogramma Buitenhof dat er op ‘vreselijke schaal’ is geschoten.

Wapens

Een van de slachtoffers stierf ter plekke. Het tweede slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed enkele uren later aan zijn verwondingen.

Twee motoragenten zijn vanuit een zilvergrijze audi A4 ‘van heel dichtbij’ beschoten met automatische wapens. Zij gingen meteen liggen en zij kwamen er volgens Van der Laan ‘gelukkig goed van af’.

Verdachten

De politie is de zaak momenteel aan het onderzoeken. Op diverse plekken zijn hulzen gevonden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Van der Laan zegt dat het ondanks de recente schietpartij goed gaat met de veiligheid in zijn stad. Het aantal gevallen van moord en doodslag is historisch laag, zegt de burgemeester. Ook het aantal gewapende overvallen is afgenomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.