nederland

Verdachten zaak-grensrechter niet welkom op school

Door Jeroen Langelaar - 22 december 2012

Twee verdachten in de zaak van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen zijn niet meer welkom op hun school. Het Huygens College in Amsterdam denkt dat het voor de veiligheid van de jongens beter is als het tweetal wegblijft.

Dat zegt een woordvoerder van de school tegen De Telegraaf.

Stigma

Leerlingen van de school waren onder de voetballers van Nieuw Sloten die worden verdacht van het mishandelen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die een dag later aan zijn verwondingen overleed.

‘Het is voor de jongens niet verstandig vanwege het stigma, zij moeten na afloop van de gebeurtenissen ergens anders opnieuw kunnen beginnen. Daarnaast zou de komst van het tweetal onrust kunnen geven op de school. Dat is ook ongewenst.’

Misdadig

Deze week kwam de school in opspraak na misdadig gedrag van Huygens-leerlingen tegen buurtbewoners. Eerder was de school in het nieuws omdat enkele scholieren hadden geroepen hun gearresteerde klasgenoten te zullen bevrijden.

De school in gesprek met de gemeente om de veiligheid op de instellingen en in de buurt te verbeteren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.