nederland

Verhoor Estelle Cruijff mogelijk opnieuw uitgesteld

Door Shari Deira - 12 december 2012

Het verhoor van Estelle Cruijff, de vriendin van kickbokser Badr Hari, dat voor volgende week gepland staat, gaat mogelijk toch niet door. Cruijffs advocaat Bram Moszkowicz heeft een verzoek ingediend om het verhoor opnieuw te verschuiven.

Als het verzoek wordt gehonoreerd, is de kans klein dat Cruijff dit jaar nog wordt verhoord, bericht De Telegraaf.

Interview

Moszkowicz heeft gevraagd om het verhoor opnieuw te verplaatsen omdat hij volgende week verhinderd zou zijn. Estelle Cruijff is nog niet verhoord omdat zij daar mentaal niet toe in staat is. Toch gaf ze onlangs een uitgebreid interview aan Beau Monde.

Het Openbaar Ministerie wil Cruijff verhoren omdat zij eerder heeft verklaard niets te hebben gezien van de mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation. Andere getuigen van het incident beweren het tegendeel.

Verzoek

Dinsdag vroeg Badr Hari’s advocaat Bénédicte Ficq om vrijlating van haar cliënt. Bijna alle getuigen in de zaak zijn verhoord en Ficq zag daarom geen reden om Hari nog vast te houden.

De rechtbank wees het verzoek van Ficq af omdat Hari zich eerder niet aan de voorwaarden heeft gehouden van zijn voorlopige vrijlating. Volgens Ficq was er sprake van een misverstand over de regels, maar dat hebben de rechters niet kunnen vaststellen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.