nederland

Vier nieuwe arrestaties in zaak-grensrechter Buitenboys

Door Servaas van der Laan - 13 december 2012

De politie heeft vier verdachten gearresteerd in verband met het onderzoek naar de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Het gaat om drie spelers van Nieuw Sloten en een vader van één van de verdachten.

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De verdachten zijn twee jongens van zestien jaar, een van zeventien en een man van vijftig jaar oud. Allen zijn woonachtig in Amsterdam.

Grensrechter
Het totaal aantal verdachten in de zaak naar de doodgeschopte grensrechter komt daarmee op acht.

Op de dag dat Richard Nieuwenhuizen overleed, werden al drie spelers uit het B-team van Nieuw Sloten gearresteerd. Later vorige week kwam daar een vierde verdachte bij.

Gemolesteerd
Richard Nieuwenhuizen was de vader van een van de spelers van Buitenboys B3. Hij werd na de wedstrijd tegen Nieuw Sloten B1 zodanig gemolesteerd dat hij een dag later aan zijn verwondingen overleed.

De gewelddadige dood heeft tot een grote discussie geleid over het geweld op de Nederlandse sportvelden.

Topoverleg
Minister Edith Schippers (VVD, Sport) hield dinsdag samen met andere ministers, bestuurders en politie een topoverleg over het geweld.

Na afloop zei ze dat het sportgeweld ‘samen aangepakt moet worden’ en dat ouders, clubs en kinderen hierin zelf een grote rol hebben. Ook zei ze dat het geweld in kaart zal worden gebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.