nederland

Waar koopt u voor Oud & Nieuw de lekkerste oliebollen?

Door Jeroen Langelaar - 28 december 2012

Door heel Nederland staan ze er weer: de oliebollenkramen. Maar waar zijn de lekkerste oliebollen te koop? En welke kramen moet u mijden?

Volgens het jaarlijkse onderzoek van het Algemeen Dagblad bakt Bakkerij Olink uit Maarssen de beste oliebollen. ‘Superlatieven schieten te kort,’ aldus het twaalfkoppige testpanel. ‘Een oliebol waar je van blijft eten.’

Oud Hollandsche Gebakkraam

Ook Richard Vissers Gebakkraam (Rotterdam), Hollandse Gebakkraam Dennis Smit (Ouderkerk a/d Amstel), Echte Bakker Vliegendehond (Wolvega), Gebackerij van Dongen (Made) en Oud Hollandsche Gebakkraam Veldmeijer (Hendrik-Ido-Ambacht) gooien hoge ogen.

Volgens de krant zijn de slechtste oliebollen te koop bij de Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker (Haarlem), Van Dam’s Oliebollenbakkerij (Castricum), Hollandse Gebakkraam (Oost-Sousburg), Ambachtelijke Lekkernijen De Poorter (Groningen), Gebakkraam (Leeuwarden) en Hollandse Gebakkraam Venekamp (Hoogezand-Sappemeer).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.