nederland

Weerdeskundigen verwachten regenachtig Oud en Nieuw

Door Shari Deira - 30 december 2012

Voor vuurwerkliefhebbers wordt het dankzij het weer lastig om vuurwerk goed te kunnen afschieten. Na twee regenachtige kerstdagen verwachten weerdeskundigen ook voor Oud en Nieuw op veel plaatsen regen.

Op oudejaarsdag is het overdag bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog, voorspelt weerinstituut KNMI. ’s Avonds gaat het vanuit het westen enige tijd regenen.

Wind

Het is niet exact te voorspellen wat voor weer het is rond middernacht, maar de vooruitzichten zijn ongunstig. Veel weerbureaus gaan ervan uit dat het zal regenen en dat er aardig wat wind kan staan.

Weerplaza verwacht een regengebied rond middernacht boven een groot deel van Nederland. Op enkele plaatsen kan het droog blijven, vooral in de zuidelijke helft van Limburg en in het noordwesten van het land.

Zacht

In een groot deel van Nederland begint het nieuwe jaar met regen en veel wind. De temperatuur is met 7 tot 8 graden wel zacht. Weeronline verwacht een ‘onstuimige jaarwisseling’ met veel lichte regen en een stevige wind.

Degenen die vuurwerk willen afsteken, moet voorzichtig zijn als het waait. Doordat de wind vlagerig zal zijn, kan vuurwerk onbedoeld van richting veranderen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.