nederland

Advocaat: grensrechter overleden na trap tegen hoofd

Door Shari Deira - 12 januari 2013

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen is vermoedelijk overleden door een trap tegen zijn hoofd. Volgens de advocaat van een van de verdachten blijkt dat uit het voorlopige sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Dat meldt de NOS zaterdag. Het NFI wil het nieuws niet bevestigen en het Openbaar Ministerie (OM) was niet bereikbaar voor commentaar.

Definitief

Nieuwenhuizen werd mishandeld door een aantal spelers van Nieuw Sloten. En dag later voelde hij zich niet goed en overleed hij aan de gevolgen van de mishandeling.

De doodsoorzaak kan pas definitief worden vastgesteld als ook een neuroloog onderzoek heeft gedaan.

Het is anderhalve maand na het fatale incident nog steeds onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Het onderzoek naar de gebeurtenissen is dan ook in volle gang. De rechtbank wil haast maken met de zaak omdat de meeste verdachten jong zijn.

Getuigen

De rechtbank liet vandaag weten de rechtszaak over de mishandeling van Nieuwenhuizen in mei helemaal af te handelen. Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Er moeten nog negentien getuigen worden gehoord.

De rechtercommissaris begint hier pas in maart mee omdat daarvoor vanwege andere zaken geen tijd voor is. Pas na de verhoren, wil de rechtbank een reconstructie maken van wat zich precies heeft afgespeeld op de bewuste dag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.