nederland

Advocaat van verdachte in zaak grensrechter met dood bedreigd

Door Arne Hankel - 10 januari 2013

De advocaat die een van de verdachten verdedigt in de zaak van de doodgetrapte grensrechter Richard Nieuwenhuizen, wordt sinds zijn televisieoptreden bij Nieuwsuur bedreigd. De advocaat zei in het tv-programma dat de grensrechter het conflict zelf had opgezocht.

De NOS meldt donderdag de bedreigingen.

Zestien

Op het kantoor van advocaat Geert-Iem Roos zouden meer dan vijftig bedreigingen zijn binnengekomen. De bedreigingen kwamen binnen via Twitter en email. ‘Deze advocaat verdient een kogel door zijn kop,’ is een van de bedreigingen.

Roos is de advocaat van een van de jeugdspelers van Nieuw Sloten die nog steeds vastzitten voor de mishandeling. De jongen is zestien jaar en is een van de zeven verdachten.

Reconstructie

De advocaat vindt dat zijn client vrij moet komen omdat hij de grensrechter niet zou hebben getrapt. De advocaat gaat de rechtbank voorstellen vanwege de chaotische situatie, het incident op het voetbalveld te reconstrueren.

Roos zei in Nieuwsuur dat hoewel de dood van de grensrechter vreselijk is, de man de situatie zelf ook zou hebben opgezocht. De grensrechter zou voetballers hebben gepord met zijn vlag en hen hebben uitgedaagd om hem te slaan, aldus de advocaat.

Overleden

Op 2 december brak na de wedstrijd van Nieuw Sloten B1 uit Amsterdam tegen Buitenboys B3 uit Almere een vechtpartij uit. Spelers van de Amsterdamse club mishandelden grensrechter Richard Nieuwenhuizen zodanig dat hij uren later in elkaar zakte en een dag later overleed.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.