nederland

Asbestontruiming Utrecht kostte corporatie miljoenen

Door Servaas van der Laan - 17 januari 2013

De ontruiming van een appartementencomplex in de Utrechtse wijk Kanaleneiland vanwege asbestbesmetting heeft woningcorporatie Mitros al zeker 5 tot 6 miljoen euro gekost. De kosten bestaan onder meer uit de huur en inrichting van tijdelijk onderkomen en onkostenvergoedingen.

Dat zegt een woordvoerder van de woningcorporatie tegen de NOS.

De corporatie heeft miljoenen uitgegeven aan de huur en inrichting van tijdelijke logeerwoningen van mensen die hun huis uitmoesten, beveiliging van de buurt en onkostenvergoedingen voor kleding en reizen.

Claims

De kosten lopen vermoedelijk nog op. De corporatie zegt talloze claims van gedupeerden binnen te hebben gekregen.

Schadeposten zijn zowel van materiële als immateriële aard.

Ontruiming

Afgelopen zomer moesten ongeveer driehonderd bewoners van flats in Kanaleneiland hun huizen verlaten vanwege asbestontsmetting.

Uit onderzoek is gebleken dat de ontruiming ‘disproportioneel’ was en dat het crisisteam slecht functioneerde en onderbemand was. Burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) erkent dat er ‘overhaaste beslissingen’ zijn genomen en heeft zijn excuses aangeboden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.