nederland

Badr Hari vraagt rechtbank opnieuw om vrijlating

Door Shari Deira - 09 januari 2013

Kickbokser Badr Hari gaat vragen of hij zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten. Zijn advocaat Bénédicte Ficq wil hiervoor woensdag na de laatste getuigenverhoren een verzoek indienen bij de raadkamer.

De raadkamer zal zich dan over de zaak moeten buigen. Ficq zegt dat ze het verzoek tot vrijlating doet op gronden die ze al eerder aan de orde bracht.

Horeca

In november besloot de rechtbank dat Hari zijn zaak thuis mocht afwachten. Hij hield zich alleen niet aan de gestelde voorwaarden. Zo bezocht hij een horecagelegenheid en had hij contact met getuigen. Drie dagen na zijn vrijlating, werd Hari weer gearresteerd.

Volgens Ficq heeft Hari de afspraken niet bewust geschonden. Het schenden van het horecaverbod woog voor de rechtbank niet zwaar, maar contact hebben met getuigen was wel een ernstige schending.

Carrière

Ficq zegt dat de zaak grote invloed heeft op de carrière van Badr Hari. De kickbokser zou sinds zijn arrestatie meer dan twintig kilo zijn verloren.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Hari, die een relatie heeft met Estelle Cruijff, van mishandeling en poging tot doodslag van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.