nederland

Buitenboys niet blij met optreden advocaat

Door Shari Deira - 10 januari 2013

Marcel Oost, voorzitter van voetbalclub Buitenboys, is niet te spreken over de boodschap van de advocaat van de jongens die vastzitten vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. ‘Ik vind het een zwak verhaal.’

Dat zegt Oost donderdag op Radio 1. Advocaat Geert-Iem Roos zei woensdag in Nieuwsuur dat Nieuwenhuizen de confrontatie zelf had opgezocht.

Zaak

‘Het is zijn werk,’ zegt Oost in een reactie. Hij kan niet zeggen of het verhaal van Roos klopt. ‘Ik ben er niet bij geweest.’

Nieuwenhuizen zou op de dag van de mishandeling hebben gezegd: ‘Sla me dan, een tik is genoeg.’ Roos wilde niet dieper op de zaak ingaan, maar zei wel: ‘Het rechtvaardigt niets, maar het is wel duidelijk dat hij de situatie in feite wat heeft opgezocht.’

Leden

Er zitten momenteel zeven verdachten van vijftien en zestien jaar vast vanwege de dood van Nieuwenhuizen. Het gaat om zes spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten en een vader. In december is een achtste verdachte vrijgelaten.

Drie teams willen door het incident niet meer spelen bij Nieuw Sloten. Het gaat om twee seniorenteams en een meidenelftal. Diverse leden hebben aangegeven onder een andere clubnaam te willen spelen, maar daar voelt de club niets voor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.