nederland

Dader aanslag Waalre niet duidelijk op beeld

Door Jeroen Langelaar - 14 januari 2013

Op bewakingsbeelden van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre staat één gemaskerde dader die nauwelijks herkenbaar is. Dat blijkt uit de video die de politie maandagavond voor het eerst heeft getoond.

De politie spreekt over een lange man met een fors postuur en een blanke of licht getinte huidskleur.

Geen reacties

De politie zoekt mensen die de man herkennen aan bijvoorbeeld zijn kleding. Op maandagavond had de politie nog geen reacties binnen.

Op de video is te zien hoe de man twee keer met een auto achteruit tegen de hoofdingang van het gemeentehuis rijdt, uitstapt en de auto in brand steekt.

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd in juli verwoest door brand nadat twee gestolen auto’s het pand waren binnengereden. De brandstichting in het gemeentehuis is volgens de politie een doelbewuste, goed gecoördineerde actie van meerdere personen.

Anderhalve week geleden arresteerde de politie een man voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag, maar hij werd een dag later weer vrijgelaten. Zijn rol en mate van betrokkenheid zijn nog niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.