nederland

Estelle Cruijff dient klacht in tegen Bram Moszkowicz

Door Shari Deira - 08 januari 2013

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen advocaat Bram Moszkowicz voor het declareren van te hoge kosten. Raadsman Nico Meijering diende de klacht in voor zijn cliënt Estelle Cruijff bij de deken van de orde van advocaten.

Dat meldt NRC Handelsblad dinsdag. Moszkowicz zou ‘excessief hoge kosten’ in rekening hebben gebracht.

Estelle Cruijff, vriendin van kickbokser Badr Hari, besloot in december haar advocaat aan de kant te zetten. Ze is getuige in de zaak van Hari, die wordt verdacht van diverse mishandelingen en poging tot doodslag van zakenman Koen Everink.

Onderzoek

Volgens Meijering speelde Moszkowicz voortdurend ‘populaire spelletjes’ met Cruijff in De Telegraaf en RTL Boulevard. Ook zou de advocaat bevriende media inlichten over de tijdstippen waarop hij met Cruijff een afspraak had.

Meijering vraagt deken Germ Kemper van de orde van advocaten om een onderzoek. Zijn collega heeft diverse gedragsregels overtreden, zoals het vragen van een redelijke vergoeding.

‘Tot mijn verbijstering sprak Moszkowicz met mijn cliënte altijd in het Amstel Hotel af. Vervolgens moest Cruijff alleen al 1.500 euro aan “reiskosten” tussen het kantoor van Moszkowicz en het op een kilometer afstand gelegen hotel betalen,’ aldus Meijering.

Definitief

Moszkowicz werd in oktober vorig jaar door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet. De uitspraak is echter nog niet definitief omdat de advocaat beroep aantekent.

Als het aan Meijering ligt, schorst de Raad van Discipline Moszkowicz onmiddellijk. ‘Moszkowicz moet niet meer slachtoffers kunnen maken en het aanzien van de advocatuur is denk ik nu wel genoeg geschaad.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.