nederland

Jongen (17) bekent schuld aan mishandeling Eindhoven

Door Servaas van der Laan - 23 januari 2013

Een Nederlandse jongen (17) uit het Belgische Turnhout heeft bekend schuldig te zijn aan de mishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven. De jongen meldde zich dinsdag samen met een vijftienjarige verdachte bij de politie.

Dat heeft de advocaat van de jongen, Peter van Laar, woensdag bekendgemaakt, meldt Omroep Brabant.

De jongen zou tegen de politie hebben bevestigd dat hij heeft geduwd en geschopt. ‘Hij vindt het verschrikkelijk en onbegrijpelijk dat hij zich op deze wijze heeft misdragen en schaamt zich dood. Hij snapt dat hij straf verdient,’ zei Van Laar.

Beelden

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant liet maandagavond beelden zien waarop te zien is hoe acht jongeren een 22-jarige man tegen het hoofd schoppen, duwen en slaan. De groep laat de man vervolgens bewusteloos achter op straat.

Twee van de jongens hebben zich bij de politie gemeld. Zes andere jongens zijn nog voortvluchtig.

Vechtersbazen

Volgens Omroep Brabant gaat het om een groep vrienden die in Turnhout en omgeving bekend staat om vechtgedrag en drugsgebruik.

Het zou gaan om kinderen van Nederlandse ouders die over de grens zijn gaan wonen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.