nederland

Kickbokser Badr Hari verlaat gevangenis Zoetermeer

Door Shari Deira - 22 januari 2013

Kickbokser Badr Hari is voorlopig weer een vrij man. Hari verliet vandaag de gevangenis in Zoetermeer waar hij werd opgewacht door zijn vriendin Estelle Cruijff.

Hari stapte achterin een zwarte Porsche Cayenne zonder de verzamelde pers te woord te staan. De rechtbank in Amsterdam bepaalde maandag dat Hari zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten.

Vrijlating

Net als bij de eerste keer dat Hari op vrije voeten werd gesteld, heeft de rechtbank voorwaarden verbonden aan zijn vrijlating. Zo mag hij zich tussen 20.00 en 08.00 uur niet begeven in horecagelegenheden.

Hari mag ook geen contact hebben met getuigen. Alleen voor Estelle Cruijff maakte de rechtbank een uitzondering. De rechtbank had bij de beslissing oog voor het persoonlijk belang van de vechtsporter.

Geslagen

Slachtoffers zijn teleurgesteld over de voorlopige vrijlating van Badr Hari. Koen Everink, die door Hari in elkaar zou zijn geslagen tijdens een dancefeest, zegt tegen De Telegraaf dat hij niet verrast is door de uitspraak. Hij is nog steeds aan het revalideren na de zware mishandeling in juli.

Olivier de Fuyk, die in een Amsterdams café door Hari zou zijn geslagen, zegt dat hij hoopt de vechtsporter nooit meer te zien. ‘Hij heeft een half jaar vastgezeten. Wat mij betreft komen er nog een paar jaar bij.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.