nederland

Klacht ingediend tegen advocaat Nico Meijering

Door Shari Deira - 11 januari 2013

De Telegraaf en RTL Boulevard hebben een klacht ingediend over advocaat Nico Meijering bij de deken van de Orde van Advocaten. Aanleiding hiervoor zijn de aantijgingen van Meijering over beide media en hun band met advocaat Bram Moszkowicz.

Meijering zegt dat Moszkowicz ‘publicitaire spelletjes’ heeft gespeeld met zijn voormalige cliënt Estelle Cruijff in bevriende media.

Bewijs

Moszkowicz zou RTL Boulevard hebben getipt over de tijdstippen waarop hij met Cruijff afsprak in het Amstel hotel. Beide media ontkennen dat hier sprake van is.

‘Er zijn geen publicitaire spelletjes gespeeld en Moszkowicz was niet de tipgever. Elk bewijs van deze beschuldigingen ontbreekt.’

Kosten

Volgens de klacht heeft Meijering gedragsregels voor advocaten geschonden door ‘feitelijk onjuiste beschuldigingen’ openbaar te maken ‘zonder wederhoor toe te passen en zonder dat de belangen van zijn cliënte daarmee gediend zijn’.

Cruijff, vriendin van kickbokser Badr Hari, diende deze week met Meijering een klacht in over Moszkowicz. Naast het spelen van ‘publicitaire spelletjes’ zou hij ‘excessief hoge kosten’ hebben gedeclareerd. Volgens Moszkowicz zijn de klachten ‘absolute onzin’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.