nederland

Laatste vijf verdachten mishandeling melden zich

Door Servaas van der Laan - 24 januari 2013

De nog vijf voortvluchtige verdachten van de zware mishandeling in Eindhoven hebben zichzelf op het politiebureau in het Belgische Turnhout aangegeven. De jongens meldden zich ‘vrijwillig’ twintig dagen na de mishandeling.

Dat meldt het Belgische persbureau Belga.

Eerder maakte Pownews al melding dat een vijfde verdachte, Brent L. door de politie was gearresteerd.

Alle acht verdachten van de mishandeling zijn nu in handen van de politie. De onderzoeksrechter zal nu bepalen of ook deze laatste vijf verdachten zullen worden aangehouden.

Schoppartij

De schoppartij had plaats op 4 januari, maar de zaak kwam pas aan het rollen toen de beelden deze week op tv werden getoond.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt dat het om drie minderjarige jongens gaat met de Nederlandse nationaliteit en vier jongens met de Belgische nationaliteit. Wat de nationaliteit van de achtste verdachte is, wil het OM niet zeggen.

Ophef

Op internet is veel ophef ontstaan over de jongens die zonder reden in het uitgaanscentrum van Eindhoven een voorbijganger meerdere malen tegen het hoofd schopten.

Omdat de identiteit van de jongens door onder anderen geenstijl.nl bekend is gemaakt, vreest het OM dat boze burgers voor eigen rechter gaan spelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.