nederland

Moeder IJsselstein langer vast voor moord dochter (16)

Door Shari Deira - 18 januari 2013

De 42-jarige moeder uit IJsselstein die wordt verdacht van de moord op haar dochter (16) moet langer vastzitten. De rechtbank in Utrecht heeft vrijdag besloten dat het voorarrest met negentig dagen wordt verlengd.

Mirjam Abarkan werd begin dit jaar doodgestoken bij haar thuis. Toen de gealarmeerde agenten ter plaatse waren, was het meisje al niet meer aanbespreekbaar. Ze overleed kort daarna.

Problemen

De moeder van het meisje werd diezelfde dag nog gearresteerd. Volgens de politie waren problemen binnen het gezin aanleiding voor het tragische incident.

VMBO-leerling Mirjam zat op het Cals College in IJsselstein. Een vriendin van het meisje zei een dag na de moord dat er vaak ruzie was thuis bij Mirjam. ‘We deden dingen samen die ik met al mijn vriendinnen doe: shoppen, praten naar de McDonalds.’

Speculaties

Wat de aard van de problemen was, wil de politie niet bekendmaken. Burgemeester Patrick van den Brink (CDA) van IJsselstein riep eerder namens de familie van het meisje op niet mee te doen aan ‘de vele speculaties die thans de ronde doen’.

Bronnen meldden na de moord dat er sprake zou zijn van eerwraak. Dit zou niet uit het onderzoek zijn gebleken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.