nederland

Moszkowicz: klachten Estelle Cruijff absolute onzin

Door Shari Deira - 09 januari 2013

De aantijgingen van Estelle Cruijff tegen Bram Moszkowicz zijn volgens de advocaat ‘absolute onzin’. Het initiatief voor de klacht komt volgens hem niet van Cruijff maar van haar nieuwe advocaat Nico Meijering. ‘Een verklaard vijand van mij.’

Dat zegt Moszkowicz woensdag tegen De Telegraaf.

De advocaat zegt dat hij Cruijff, vriendin van kickbokser Badr Hari, al voor hun breuk in december ‘een gemodereerde rekening’ heeft gestuurd. ‘Die heeft ze per omgaande en via de bank aan mij betaald. Ik heb geen klacht gehoord,’ zegt de bekende strafpleiter.

Hotel

Meijering heeft een klacht ingediend bij deken Germ Kemper van de orde van advocaten. Moszkowicz zou ‘excessief hoge kosten’ hebben gedeclareerd. Moszkowicz en Cruijff spraken altijd af in het Amstel Hotel en daarvoor zou de advocaat 1.500 euro aan reiskosten hebben gedeclareerd.

Volgens Moszkowicz spraken de twee af in het hotel omdat Cruijff niet bij een advocaat wilde worden gezien. ‘Toen heb ik het Amstel Hotel voorgesteld.’ Van de hoge reiskostenvergoeding zou niets kloppen.

Klacht

‘Ik heb inmiddels contact gehad met deken Germ Kemper van de orde van advocaten. Die heeft gezegd dat ik me bij hem moet verdedigen en niet in de publiciteit.’ Kemper bevestigt het contact. De deken moet nog beslissen of de klacht wordt ingediend bij de Raad van Discipline.

De Raad oordeelde in oktober al dat Moszkowicz uit zijn ambt moet worden gezet vanwege de aanhoudende klachten tegen hem. Moszkowicz gaat tegen de uitspraak in beroep.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.