nederland

Nieuw Sloten wil nieuwe naam na dood grensrechter

Door Jeroen Langelaar - 04 januari 2013

Leden van de Amsterdamse voetbalvereniging Nieuw Sloten hebben het initiatief genomen tot een naamsverandering. Nieuw Sloten kreeg veel negatieve publiciteit nadat jeugdige spelers van de club een Almeerse grensrechter dodelijk mishandelden.

Een groep ouders denkt dat een nieuwe naam de vereniging kan helpen om de gebeurtenissen achter zich te laten, meldt de Amsterdamse zender AT5.

Ledenvergadering

Tot een andere naam kan alleen bij meerderheid worden besloten door de algemene ledenvergadering. Die bijeenkomst wordt in mei gehouden. Ouders, leden of het bestuur mogen voorstellen indienen voor een nieuwe naam.

Volgens secretaris Wim Snoek zitten er voor- en nadelen aan een eventuele naamsverandering. ‘Een voordeel is dat we dan afscheid nemen van een naam die is besmet. Een nadeel is dat dit geld gaat kosten. Zo staat de naam op alle shirts.’

Buitenboys

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen (41) van voetbalclub Buitenboys uit Almere werd begin december tijdens een wedstrijd aangevallen door jeugdspelers van Nieuw Sloten en overleed een dag later.

Nieuw Sloten trok het team per direct terug uit de competitie. Verschillende spelers die betrokken waren bij de mishandeling zitten nog vast.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.