nederland

Nog meer wapens gevonden schietpartij Staatsliedenbuurt

Door Jeroen Langelaar - 05 januari 2013

De politie heeft nog meer wapens gevonden die waarschijnlijk zijn gebruikt bij de dubbele moord eind december in Amsterdam.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden duikers in een sloot bij sportpark De Eendracht een tweede kalasjnikov en een doorgeladen pistool. Ze lagen in de buurt van de plaats waar de politie vrijdagmiddag ook al een kalasjnikov vond.

Range Rover

Bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West werden de inzittenden van een zwarte Range Rover beschoten met automatische wapens vanuit een zilverkleurige Audi. Een 21-jarige Amsterdammer overleed direct. Zijn 28-jarige passagier raakte zwaargewond en stierf later in het ziekenhuis.

De vondst van de wapens is het resultaat van een uitbreid onderzoek in de omgeving van de plaats waar eerder al de vluchtauto van de schutters werd gevonden.

Het motief achter de dubbele moord is nog niet duidelijk. De politie heeft ongeveer tachtig rechercheurs op de zaak gezet. De schietpartij leidde tot angst bij bewoners van de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.