nederland

NS rijdt vanaf vrijdag normale dienstregeling

Door Shari Deira - 24 januari 2013

De NS gaat vrijdag weer via de reguliere dienstregeling rijden. De afgelopen dagen hanteerde de NS en ProRail aangepast rooster vanwege het winterse weer, maar daar komt morgen een einde aan.

Treinreizigers moeten nog steeds rekening houden met een langere reistijd omdat het even kost voordat het vervoersbedrijf alle treinen op de juiste plek heeft. ‘Daardoor kan het vrijdag gebeuren dat de treinreizigers soms een ander of korter treintype zien dan dat ze gewend zijn,’ meldt de NS.

Storingen

Door de speciale dienstregeling voor winters weer ontstond er meer ruimte op het spoor waardoor voorkomen werd dat eventuele storingen zich over het hele land zouden verspreiden.

Bij een aangepaste dienstregeling rijdt de NS op veel trajecten om het half uur in plaats van om het kwartier. Op een normale werkdag, zonder sneeuw, rijden zo’n 5.200 treinen van de NS. De afgelopen dagen waren dat er 20 procent minder.

Fyra

De NS maakte vandaag ook bekend dat er een alternatief traject komt vanwege het wegvallen van de Fyra-verbinding tussen Amsterdam en Brussel.

Vanaf zaterdag rijdt er elke dag om de twee uur een rechtstreekse trein tussen Antwerpen en Roosendaal. Reizigers kunnen op die stations een trein pakken naar Brussel, respectievelijk Amsterdam.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.