nederland

Ouderenbond ANBO stapt uit FNV vanwege nieuwe koers

Door Arne Hankel - 09 januari 2013

Ouderenbond ANBO stapt uit FNV/de nieuwe vakbeweging. Volgens ANBO past de nieuwe koers van FNV niet goed bij de ambities van de ouderenbond. Met ingang van 1 januari 2013 is ANBO niet langer lid van de vakcentrale.

Dat hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt.

Bestuur bonden

Beide bonden zijn op dit moment bezig een nieuwe bestuursvorm in te voeren. De ANBO is bezig met het invoeren van een directe ledendemocratie. De nieuwe vakbeweging voert op dit moment juist een getrapte, centrale bestuursvorm in.

Desondanks zouden beide organisaties in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

ANBO sluit in de toekomst samenwerking ‘op inhoudelijke thema’s zoals bijvoorbeeld AOW, pensioenen en arbeidsparticipatie van 50-plussers’ niet op voorhand uit, laat ANBO-directeur Liane den Haan weten.

Nieuwe seniorenbond

De zetel die ANBO sinds de aansluiting bij de FNV bekleedde bij de Sociaal-Economische Raad (SER) valt nu toe aan een andere FNV-bond.

FNV/de nieuwe vakbeweging laat weten op korte termijn een eigen seniorenbond te willen presenteren, om de belangenbehartiging van zijn seniorenleden te kunnen voortzetten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.