nederland

Ouders gepeste Tim: excuses van de VARA zijn onvoldoende

Door Arne Hankel - 28 januari 2013

De ouders van Tim Ribberink, de jongen die in november zelfmoord pleegde na jarenlang gepest te zijn, accepteren de excuses van de VARA niet. De VARA bood zaterdag excuses aan nadat er vorige week op VARA-website joop.nl werd gesuggereerd dat er geen afscheidsbrief van Tim zou zijn en dat jarenlang pesten niet de reden was voor zijn zelfmoord.

Zaterdag bood de VARA op haar website excuses aan aan de ouders en nabestaanden, ‘in het geval wij pijnlijke grenzen hebben overschreden’.

Persoonlijk

Maar de vertrouwensman van de familie Ribberink zei maandag op een persconferentie dat de ouders geen persoonlijke excuses hebben ontvangen.

De ouders van de 20-jarige Tim zullen volgens de vertrouwensman van de familie nog geen juridische stappen ondernemen. Wel zullen zij de zaak voorleggen aan de Raad voor Journalistiek.

Rouwadvertentie

In de rouwadvertentie die de ouders van Tim plaatsten na zijn dood, werd uit de afscheidsbrief van Tim geciteerd. Hij had de brief geschreven en achtergelaten op zijn mobiele telefoon.

Na zijn zelfmoord ontstond er een landelijke discussie over de gevolgen van pesten en wat de beste aanpak is om tragische zelfmoorden zoals die van Ribberink te voorkomen.

Gesprek staatssecretaris

Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) van Onderwijs sprak maandag met de ouders van Tim.

Over de inhoud van het gesprek wilde een woordvoerder niets zeggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.