nederland

Politie pakt verdachte ‘Wild West’-schietpartij

Door Jeroen Langelaar - 25 januari 2013

Een man die donderdag in Amsterdam door de politie bij een arrestatie in zijn been werd geschoten, wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt op 29 december.

Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Geen contact met buitenwereld

De man werd donderdagmiddag om 15.15 uur aangehouden na een achtervolging. De 24-jarige wordt vastgehouden en zit in volledige beperkingen: hij mag geen contact hebben met de buitenwereld.

De man is een bekende van de politie en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vluchtpoging

Toen de verdachte donderdag probeerde te vluchten van de politie, verloor hij de macht over het stuur van zijn auto en knalde hij tegen een lantaarnpaal en geparkeerde auto’s.

Daarna sprong hij in het water van de Kostverlorenvaart en klom aan de andere kant de kade op. Toen werd hij in zijn been geschoten en gearresteerd.

Wild West

De schietpartij had plaats op 29 december om half elf ’s avonds in de Van Bossestraat in Amsterdam-West. De daders maakten onder meer gebruik van twee kalasjnikovs.

De schietpartij leidde tot veel angst bij de omwonenden in de buurt. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) sprak van wild west-taferelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.