nederland

Politiechef: verkeersboetes zijn te hoog

15 januari 2013

Nederland is volgens de nieuwe politiechef van West-Brabant/Zeeland doorgeschoten met de hoogte van verkeersboetes. ‘Ik merk dat onze collega’s echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden.’

Dat zegt politiechef Hans Vissers tegen Omroep Brabant. Volgens Vissers vinden agenten 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding ‘veel te veel’.

Onvrede

‘Agenten willen liever wat vaker schrijven voor kleinere boetes dan in één keer dit soort klappen uitdelen. Ik denk dat we met de hoogte van de boetes echt zijn doorgeschoten,’ zegt Vissers.

De politiechef is de eerste binnen de politietop die zijn onvrede uitspreekt over de hoogte van boetes. Twee jaar geleden zeiden politievakbonden wel dat de verhouding tussen overtredingen en de hoogte van de bekeuring zoek is.

Ambtenaren

Vissers zegt dat agenten nog steeds grote moeite hebben met het uitschrijven van de hoge boetes. ‘Het geluid is bij minister Opstelten bekend. We zijn loyale ambtenaren, dus als hij zegt dat de boetes zo hoog zijn dan zijn ze zo hoog.’

De boodschap voor agenten blijft dat zij de boetes gewoon moeten uitschrijven, maar ze voelen volgens Vissers een hoge drempel om dat te doen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.