nederland

Politiecommandant rellen Haren neemt ontslag

Door Servaas van der Laan - 08 januari 2013

De politiechef die de leiding had tijdens de rellen in Haren neemt ontslag bij het politiekorps. Marion Latour keert terug naar de brandweer

Dat heeft het politiekorps Noord-Nederland bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder heeft het vertrek van de politievrouw niets te maken met de uit de hand gelopen situatie in het Groningse dorp.

Kritiek

Latour werd kort voor het uitbreken van de rellen commandant van de Staf Grootschalig- en Bijzonder Politie Optreden die bij noodgevallen in actie komt.

Volgens verschillende bronnen was er binnen het politiekorps kritiek op de aanstelling omdat Latour nog maar kort bij het korps zat en weinig ervaring zou hebben.

Ravage

Rellende jongeren richtten op vrijdag 21 september vorig jaar een ravage aan in Haren, nadat zij in grote getalen waren afgekomen op een via Facebook verspreide uitnodiging voor een verjaardag.

De politie verrichtte tientallen arrestaties en de rechter veroordeelde diverse arrestanten tot straffen. Oud-PvdA-leider Job Cohen leidt een commissie die moet onderzoeken hoe de situatie in het rustige dorpje zo uit de hand kon lopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.