nederland

Rel tussen Moszkowicz en Meijering over Estelle Cruijff

Door Shari Deira - 10 januari 2013

De strijd tussen advocaten Bram Moszkowicz en Nico Meijering gaat donderdag onverminderd door. Moszkowicz ontkende tot nu toe dat hij 1.500 euro aan reiskosten heeft gedeclareerd maar uit zijn declaraties blijkt iets anders.

Meijering zegt dat Moszkowicz het bedrag declareerde voor ritjes van zijn kantoor naar het Amstel hotel (4,1 kilometer), waar hij afsprak met zijn toenmalig cliënt Estelle Cruijff.

Rekening

Uit de declaraties waarover De Telegraaf beschikt, blijkt dat het bedrag inclusief btw zelfs uitkomt op 1.815,02 euro. Moszkowicz geeft het bedrag toe.

‘Mijn uurtarief is 500 euro. Als ik naar het Amstel rij, kost me dat twintig minuten, soms een half uur. Dat breng ik natuurlijk in rekening,’ zegt de advocaat. Volgens Moszkowicz is Cruijff door het kantoor van Bénédicte Ficq, advocaat van Badr Hari, en Meijering onder druk gezet om over te stappen.

Gesprek

Als bewijs stuurde Moszkowicz een sms naar de krant waarin Cruijff zegt dat ze ‘de wind van voren’ kreeg van Ficq omdat het verhoor van Cruijff weer niet kon doorgaan. Ze vraagt Moszkowicz om een gesprek en zegt dat ze er niet van slaapt.

Moszkowicz zegt dat het van dat gesprek nooit meer is gekomen. ‘Ze moet zelf weten of ze zich door dat kantoor laat ringeloren.’

Meijering zegt ook dat Moszkowicz voortdurend ‘populaire spelletjes’ speelde met Cruijff in De Telegraaf en RTL Boulevard. Hij zou bevriende media inlichten over de tijdstippen waarop hij met zijn cliënt had afgesproken. Volgens Moszkowicz is hier geen sprake van.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.