nederland

Teams weg bij Nieuw Sloten vanwege dood grensrechter

Door Shari Deira - 08 januari 2013

Drie elftallen van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten verlaten de club vanwege de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De overgebleven elftallen blijven voorlopig onder de naam Nieuw Sloten spelen.

Dat zegt bestuurslid Wim Snoek dinsdag tegen de Volkskrant. Een aantal leden zei vorige week onder een andere naam te willen spelen.

Stoppen

Het gaat om twee seniorenteams en een meidenelftal. Nieuw Sloten hoopt de seniorenteams ergens anders te kunnen onderbrengen. Het meidenteam heeft besloten helemaal te stoppen met voetballen.

Zeven spelers van Nieuw Sloten van vijftien tot zeventien jaar en een vader van vijftig jaar zitten nog vast voor de dood van Nieuwenhuizen. De grensrechter van de Almeerse club Buitenboys overleed begin december een dag nadat hij werd aangevallen door spelers van Nieuw Sloten.

Gevangenis

De raadkamer bepaalt volgende week of de eerste twee aangehouden verdachten nog eens dertig dagen in de gevangenis moeten blijven. Een week later wordt besloten wat er met de andere verdachten zal gebeuren.

Sinds de mishandeling van Nieuwenhuizen heeft Nieuw Sloten geen wedstrijden meer gespeeld. Zaterdag gaan de elftallen weer het veld op.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.