nederland

Trein in brand bij Abcoude, drie jongens opgepakt

Door Shari Deira - 02 januari 2013

In een intercitytrein is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein was onderweg van Utrecht naar Schiphol en staat nu stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude.

Er zaten ongeveer 90 passagiers in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig. Alle passagiers zijn veilig uit de trein gehaald, meldt de NS. Het treinstel is volledig uitgebrand.

Getuige

Een woordvoerder zegt dat het treinstel ‘compleet in brand’ stond. Toch is niemand gewond geraakt.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. Een van de jongens werd eerder door RTV Utrecht geïnterviewd als getuige van de brand. Nu zijn de jongens meegenomen en wordt hun betrokkenheid bij de brand onderzocht.

Waarvan het drietal precies wordt verdacht is niet bekend, maar volgens een woordvoerder van de politie zijn er ‘voldoende verdachte omstandigheden’. De politie onderzoekt of er vuurwerk in de trein is afgestoken. Dit omdat passagiers voorafgaand aan de brand een knal hebben gehoord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.