nederland

‘Vaak ruzie thuis bij vermoord zestienjarig meisje’

Door Shari Deira - 03 januari 2013

Volgens een vriendin van de vermoorde Mirjam was er vaak ruzie thuis bij het meisje. De vriendin noemt Mirjam ‘een gewoon Nederlands meisje’ dat goed haar best deed op school en graag schoonheidsspecialist wilde worden.

Dat zegt een goede vriendin, die anoniem wil blijven, van Mirjam donderdag tegen RTL Nieuws. Het meisje zat drie jaar bij Mirjam in de klas. Ze zaten in het vierde jaar van het VMBO, richting zorg en welzijn, in IJsselstein.

Problemen

De zestienjarige Mirjam werd woensdag doodgestoken in haar huis in IJsselstein. Even later werd de 42-jarige moeder van het Marokkaanse meisje opgepakt. Aanleiding voor de moord waren problemen binnen het gezin.

De vriendin zegt dat Mirjam ‘misschien een beetje druk’ was maar een geliefd meisje bij leraren. ‘We deden dingen samen die ik met al mijn vriendinnen doe: shoppen, praten en naar de McDonalds. En als ik ergens mee zat, kon ik altijd mijn verhaal bij Mirjam kwijt.’

Hoofddoek

Bij Mirjam thuis was ‘altijd ruzie’. ‘Daarom kwam ik er nooit, maar ook daar zei Mirjam weinig over. Haar ouders waren Marokkaans maar daar zei ze ook weinig over. Ze droeg ook geen hoofddoek en volgens mij vond haar moeder dat helemaal niet erg.’

Bronnen meldden aan De Telegraaf dat er sprake is van eerwraak. Mirjam zou ruzie hebben met haar moeder over haar relatie met een zeventienjarige Nederlandse jongen. De politie bevestigt dit bericht niet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.