nederland

Wapen schietpartij Amsterdamse Staatsliedenbuurt gevonden

Door Arne Hankel - 04 januari 2013

Het wapen dat werd gebruikt bij de schietpartij in Amsterdam waarbij eind december twee mannen om het leven kwamen, is gevonden. Het automatische wapen, een kalasjnikov, lag in een sloot bij sportpark De Eendracht in het westen van de stad.

Daar werd eerder ook al de vluchtauto van de schutters aangetroffen.

Bekenden politie

Bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West werden de inzittenden van een zwarte Range Rover beschoten met automatische wapens vanuit een zilverkleurige Audi. Een 21-jarige Amsterdammer overleed direct. Zijn 28-jarige passagier raakte zwaargewond en stierf later in het ziekenhuis.

De twee waren bekenden van de politie. Volgens getuigen zaten in de Range Rover, met Frans kenteken, naast de slachtoffers vermoedelijk nog een of meer personen.

Vuurgevecht politie

Na de schietpartij sloegen de schutters op de vlucht. Tijdens een wilde achtervolging door Amsterdam schoten ze op twee motoragenten.

Bij de schietpartij was volgens getuigen een derde auto betrokken, een donkere Volkswagen Golf waarin meerdere mensen zouden hebben gezeten. De politie heeft de auto uitgebrand teruggevonden.

Het motief achter de dubbele moord is nog niet duidelijk. De politie heeft ongeveer tachtig rechercheurs op de zaak gezet. De schietpartij leidde tot angst bij bewoners van de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.