nederland

Wel hogere straffen voor incidenten in Rotterdam

Door Shari Deira - 03 januari 2013

In tegenstelling tot de rechtbank in Den Haag geeft de rechtbank in Rotterdam wel hogere straffen voor incidenten die zich voordeden tijdens Oud en Nieuw. Dat blijkt uit een uitspraken van de politierechter donderdag.

Woensdag zei de politierechter in Den Haag nog dat oudejaarsnacht een uitgaansnacht is als alle andere.

Beveiligers

In Rotterdam moesten vandaag twee verdachten voor de politierechter verschijnen voor misdragingen tijdens oudejaarsnacht. Een achttienjarige man krijgt zes weken celstraf voor het bedreigen van beveiligers met een mes bij de Erasmusbrug.

Een 34-jarige man moet tien weken de cel in onder meer voor het bedreigen en beledigen van agenten nadat hij een restaurant was uitgezet. Beide straffen waren conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Daders

Het OM gaat in hoger beroep tegen drie uitspraken van de politierechter in Den Haag. De officier van justitie eiste in de drie zaken wekenlange celstraffen maar de daders kwamen weg met een werkstraf.

De rechtbank in Den Haag hield daarbij rekening met de persoonlijke omstandigheden van daders. Voor Oud en Nieuw had het OM al aangegeven zaken snel te willen afhandelen en hogere straffen te eisen omdat hulpverleners tijdens de jaarwisseling hun werk moeten kunnen doen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.