nederland

Ambtenaar in Almelo neergeslagen met hamer

Door Jeroen Langelaar - 06 februari 2013

Een ambtenaar van de Sociale Dienst in Almelo is woensdagmiddag rond 16.00 uur neergeslagen door een man met een hamer. De ambtenaar lag in een grote plas bloed voor de informatiebalie van het stadhuis.

De ambtenaar is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hamer

De vermoedelijke dader is gearresteerd, aldus een woordvoerder van de politie. Ook is het wapen waarmee hij heeft geslagen in beslag genomen. Volgens collega’s van het slachtoffer gaat het om een hamer.

De politie kan nog niets zeggen over de aanleiding voor het incident of het motief van de verdachte.

Het is niet de eerste keer dat ambtenaren in Almelo te maken krijgen met geweld. In 2008 gijzelde een boze horecaondernemer een wethouder en vier ambtenaren. Deze dader, die tot negen jaar celstraf is veroordeeld, gaf de gemeente de schuld van zijn financiële problemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.