nederland

Brand in kantoor beschoten advocaat Waalre

Door Arne Hankel - 25 februari 2013

In een advocatenkantoor in het Noord-Brabantse Waalre heeft zondagnacht brand gewoed. In het pand aan de Markt zit het kantoor van advocaat Marcel S., die vorige week donderdag werd beschoten.

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en een specifieke actie tegen een van de advocaten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Over de schade kon de politie nog niets zeggen.

Verdachte fraude

De 36-jarige advocaat is gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij zat in een auto in de buurt van zijn huis toen hij vorige week door een fietser werd beschoten. De advocaat werd niet geraakt, maar raakte wel licht gewond door glasscherven.

Marcel S. is verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. In november zat hij enkele dagen vast.

Gemeentehuis

Waalre is het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws. Het monumentale gemeentehuis in Waalre werd in juli verwoest door brand nadat twee gestolen auto’s het pand waren binnengereden. De brandstichting in het gemeentehuis is volgens de politie een doelbewuste, goed gecoördineerde actie van meerdere personen.

In het dorp werden beschuldigingen geuit richting het woonwagenkamp in Waalre. De burgemeester riep de bevolking op anderen niet te beschuldigen zonder aanleiding.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.