nederland

Dertienjarige Anass pleegde waarschijnlijk zelfmoord

Door Arne Hankel - 08 februari 2013

De 13-jarige Anass Aouragh, die donderdag dood werd gevonden in een bos in Wassenaar, heeft hoogstwaarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Bij het eerste onderzoek zijn daar ‘sterke aanwijzingen’ voor gevonden, aldus de politie.

Wat die aanwijzingen zijn, wil de politie niet toelichten. Desondanks wil de politie nog niet voor 100 procent uitsluiten dat Anass het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Daarom gaat het onderzoek nog wel verder.

Amber Alert

Anass verdween woensdagavond. Hij kwam niet thuis van het rondbrengen van folders. Daarom verstuurde de politie een Amber Alert. Donderdagochtend werd zijn lichaam gevonden. Rechercheurs speurden donderdag en vrijdag nauwkeurig bij de vindplek. Vrijdag werd bovendien sectie verricht op het lichaam.

De vermissing en dood van de jongen hebben Wassenaar geschokt. Bij de plek waar Anass stierf zijn bloemen en brieven neergelegd. Een van de geplastificeerde brieven noemt het overlijden van de jongen ‘onwerkelijk’. Verder staat er ‘rust zacht lieverd’ en wordt zijn familie heel veel sterkte toegewenst met ‘deze nachtmerrie’.

School

Anass zat in de brugklas van het Adelbert College in Wassenaar. Alles op school stond donderdag en vrijdag in het teken van de jongen.

De voetbalclub Blauw-Zwart, waar Anass in de C4 speelde, neemt zaterdag een minuut stilte in acht voor het begin van elke wedstrijd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.