nederland

Duur afscheidsfeest voor Utrechtse PvdA-wethouder

Door Shari Deira - 13 februari 2013

De Utrechtse wethouder Rinda den Besten (PvdA) heeft inmiddels afgezien van haar wachtgeld, maar ze geeft nog wel een duur afscheidsfeestje. De bijeenkomst woensdagavond kost ongeveer 12.500 euro.

Het feestje wordt gehouden in theater Stefanus in de wijk Overvecht, meldt De Telegraaf.

‘De kosten zijn begroot op 12.500 euro en we verwachten vijfhonderd mensen op de inloopavond. Het wordt allemaal heel bescheiden,’ zegt een woordvoerder tegen de krant. ‘Geen diner, maar een gezellig en informeel samenzijn om afscheid te nemen.’

Wachtgeld

De afgelopen dagen was er veel te doen om de wachtgeldregeling waarvan Den Besten wilde gebruikmaken. Den Besten heeft vanaf 1 april een nieuwe baan maar stopt al eerder als wethouder in Utrecht voor een vakantie. Gedurende zeven weken zou ze 14.000 euro wachtgeld krijgen.

Den Besten verdedigde de regeling in eerste instantie, maar dinsdag besloot zij er toch van af te zien. ‘Zo wil ik een mooie periode in mijn politiek leven niet afsluiten. Daarom heb ik besloten af te zien van het recht op wachtgeld.’

PvdA-voorzitter Hans Spekman liet weten blij te zijn dat Den Besten tot ander inzicht is gekomen. Ook fractievoorzitter Diederik Samsom (PvdA) steunde de keuze van de vertrekkende wethouder.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.