nederland

Geruchten rond mysterieuze dood dertienjarige Anass

Door Shari Deira - 08 februari 2013

Een dag nadat de politie het lichaam van de dertienjarige Anass Aouragh vond, is er nog weinig bekend over de mysterieuze dood van de jongen. Een misdrijf of zelfdoding worden beide niet uitgesloten.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag. De politie bevestigde donderdagavond dat het gevonden lichaam inderdaad Anass Aouragh was.

Uitweg

In Wassenaar wordt veel gespeculeerd over een mogelijke doodsoorzaak. De jongen, die een tweelingzus heeft, zou ernstig worden gepest en waardoor hij wellicht geen andere uitweg zag dan zelfdoding.

Volgens schoolgenoten werd Anass vaak uitgemaakt voor homo. Een medescholier twitterde dat mensen ‘zich nu wel schuldig gaan voelen’. Er zou ‘nooit iets positiefs’ tegen of over de jongen zijn gezegd.

Lessen

Enkele jongeren zijn ook door de politie verhoord. Zij zouden een ‘enge man’ in hetzelfde bosje hebben gezien waar de fiets van Anass is gevonden. Hij was woensdag op de fiets folders aan het rondbrengen maar kwam niet meer thuis.

Anass zat in de brugklas op het Adelbert College in Wassenaar. De lessen op de school werden donderdag gestaakt na de vondst van het lichaam.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.