nederland

Kroonprins betaalt rondje voor koningsgezinde Limburger

Door Servaas van der Laan - 22 februari 2013

De aanstaande koning Willem-Alexander heeft zich van zijn meest royale kant laten zien. De kroonprins besloot om de rekening te vergoeden van een Limburger die een rondje in de kroeg gaf om de troonswisseling te vieren.

Dagblad De Limburger vertelt hoe Foppe ten Broek, een makelaar uit het Limburgse Panningen, deze week een bedrag van 97,20 euro op zijn rekening teruggestort heeft gekregen. De afzender was niemand minder dan Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander.

Ten Broek was bij een bijeenkomst van rotaryclub Maas en Peel toen op 28 januari de abdicatie van koningin Beatrix en de troonsbestijging van haar zoon Willem-Alexander bekend werd gemaakt.

Traditie

De man besloot om dit nieuws te vieren door alle aanwezigen op een versnapering te trakteren. En passant vertelde hij zijn toehoorders het verhaal hoe zijn stamkroeggenoot Ton Rutten in 1980 exact hetzelfde had gedaan toen Juliana plaatsmaakte voor haar dochter Beatrix.

Ook Rutten, die zijn rekening nota bene op een bierviltje schreef, kreeg toen van het Koninklijke Huis de rekening vergoed.

Eenmalige uitzondering

Tot verbazing van Ten Broek ontving ook hij deze week een brief van de particulier secretaris van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje met daarin de mededeling dat ‘als eenmalige uitzondering de Prins bereid is het door U gespendeerde bedrag over te maken.’

De secretaris voegde er aan toe dat ‘het bierviltje van de Heer Rutten zich nog steeds in het Koninklijk Huisarchief bevindt.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.