nederland

Medewerkers bezetten Amsterdams verpleegtehuis

Door Arne Hankel - 02 februari 2013

Ruim honderd medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta hebben zaterdagmorgen hun verpleeghuis het Sarphatihuis bezet. Zij zijn boos omdat geld dat bedoeld is voor ‘extra handen aan het bed’ niet wordt besteed aan extra verplegers.

De bezetters willen een gesprek met de directie over ‘de besteding van het extra geld voor extra handen aan bed’.

Roosterplanners

Amsta krijgt daarvoor 3,5 miljoen euro, maar de medewerkers zeggen dat ze daar niks van terugzien. Vakbond Avakabo ondersteunt de actie. Uit interne stukken zou blijken dat het extra geld onder meer gaat naar het ontwikkelen van beleid, extra coördinatoren en roosterplanners, zegt de vakbond.

De Raad van Bestuur van Amsta betreurt de ‘onaangekondigde acties’ en stelt dat ‘de AbvaKabo steeds acties organiseert op basis van onjuiste beeldvorming van hun kant’.

Volgens de regels

Volgens het bestuur is de besteding van middelen keurig volgens de regels gegaan en heeft het bestuur daar verantwoording over afgelegd.

‘Wij vinden het buitengewoon belangrijk om met medewerkers direct in gesprek te blijven en doen dat graag. De AbvaKabo is tenminste vier keer uitgenodigd voor een gesprek en heeft tot nu toe geen vervolg gegeven aan deze uitnodiging,’ schrijft het bestuur in een verklaring.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.