nederland

Meer initiatieven bekend voor troonswisseling

Door Shari Deira - 25 februari 2013

Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft maandag enkele initiatieven bekendgemaakt voor de aanstaande troonswisseling. Het Comité organiseert Koningsspelen voor schoolkinderen en er wordt een speciaal Koningslied geschreven.

Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het Comité wil ook een boek samenstellen vol inspiratie voor de toekomst van Nederland.

Inspiratie

‘Het nieuwe koningschap is aanleiding om vooruit te kijken,’ zei voorzitter van het comité Hans Wijers. Het thema is dan ook ‘mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning’.

‘Wij vragen jong en oud in Nederland en de Caraïbische delen van het Koninkrijk zijn toekomstdroom te delen.’ Van de beste inzendingen, bijvoorbeeld filmpjes, gedichten of muziekstukken, wordt een boek gemaakt dat op 30 april wordt overhandigd aan het nieuwe koningspaar en prinses Beatrix.

De Koningsspelen voor leerlingen van het basisonderwijs worden gehouden op 26 april. Willem-Alexander en Máxima openen het sportevenement, waardoor de reguliere lessen die dag vervallen. Bekende sporters kunnen volgens Wijers een bijdrage leveren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.