nederland

Meteorologen voorspellen dit weekend weer sneeuw

Door Kelly van Alphen - 22 februari 2013

Dit weekend is het weer raak: het gaat weer sneeuwen. Een storing zorgt zaterdag en vooral zondag voor winterse buien vanuit het oosten.

Die voorspelling doet weerbureau Weerplaza.

Een depressie boven Italië breidt zich uit naar het midden van Europa en bereikt dit weekend zeer waarschijnlijk ook Nederland. De temperatuur zal zaterdag en zondag rond het vriespunt liggen. Mogelijk vallen zaterdag de eerste vlokken in het zuidoosten.

Stevige wind

Op zondag zal het in het hele land gaan sneeuwen. Hoeveel sneeuw er zal gaan vallen, is moeilijk te voorspellen. Dat heeft onder meer te maken met de stevige wind vanuit het noordoosten. Zeker is dat het zuidoosten te maken krijgt met sneeuw. In het noordwesten is de kans op sneeuw het kleinst.

Omdat de vakantie van veel Nederlanders dit weekend begint of eindigt en het ook in de Alpen gaat sneeuwen, verwacht de ANWB drukte op de wegen richting de Franse Alpen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.