nederland

NOS vindt opvolger voor weerman Erwin Kroll

Door Kelly van Alphen - 05 februari 2013

De NOS heeft de lang gezochte opvolger van weerman Erwin Kroll gevonden: Peter Kuipers Munneke (32). Afgelopen november hield de NOS auditierondes om weerman Kroll te vervangen, die zijn vertrek eind augustus aankondigde.

De NOS heeft dinsdag de komst van Kuipers Munneke bekendgemaakt.

Compleet

Kuipers Munneke zal op 1 maart beginnen bij het NOS Journaal. Vanaf april zal hij ook op televisie te zien zijn. Met de komst van deze nieuwe presentator is het weerteam van de NOS weer compleet. Het huidige team bestaat uit Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert en Marco Verhoef.

Kroll presenteerde het weer sinds eind vorig jaar niet meer. In 1986 werd hij als weerman aangenomen door de NOS. In 2006 werd hij verkozen tot favoriete NOS-weerman aller tijden.

Studie

De nieuwe weerman studeerde Experimentele Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna is hij gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU). Bij het IMAU is hij sinds 2009 werkzaam als polair meteoroloog, wat hij naast het presenteren zal blijven doen.

Kuipers Munneke is enthousiast over zijn nieuwe baan. Op NOS.nl zegt hij: ‘Naast mijn wetenschappelijke werk lijkt het me ontzettend leuk om als weerpresentator bij de NOS praktische invulling te kunnen geven aan mijn weerkundige kennis.’

De opvolger van Kroll vindt het ‘geweldig om de weersverwachtingen voor de NOS te mogen verzorgen’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.