nederland

NS-directeur pareert kritiek op winterdienstregeling

Door Kelly van Alphen - 15 februari 2013

Directeur Bert Meerstadt van de NS is het niet eens met de kritiek die donderdag werd geuit na het presenteren van de jaarcijfers. Tijdens de presentatie was hij, tot grote ergernis van reizigersorganisaties en twitteraars, zeer positief over het afgelopen jaar.

In een interview met nrc.next reageert Meerstadt op de vele berichten van ontevreden reizigers over de winterdienstregeling donderdag.

‘We rijden niet met de aangepaste dienstregeling omdat we het de reiziger zo graag lastig willen maken. We willen de reiziger een dienst bewijzen door voorspelbaar te zijn,’ zegt hij.

Jaloers

Hij erkent dat treinen overvol zitten tijdens de spits, maar hij blijft de aangepaste dienstregeling als de meest ideale oplossing zien tijdens winter weer. Meerstadt geeft aan dat het beeld van de problemen op het spoor ‘vaak gekleurd wordt door mensen die niet in de trein willen zitten en daar nog een goede reden voor moeten vinden’.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers zei hij onder meer dat ‘buitenlandse bedrijven met jaloezie naar onze dienstregeling kijken’. Ook staat Nederland volgens de NS-topman in de top drie van landen in de wereld wat betreft het op tijd rijden van treinen.

De aangepaste dienstregeling van donderdag is intusen opgeheven. De treinen rijden sinds vrijdag weer volgens de normale dienstregeling.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.