nederland

Politietop levert deel bonussen en vergoedingen in

Door Shari Deira - 15 februari 2013

Politiecommissarissen gaan financieel flink inleveren. Zij kunnen niet langer bonussen en vergoedingen voor tienduizenden euro’s op elkaar stapelen.

Dat zegt voorzitter Sanna Eichhorn van de Vereniging Middelbaar Hoger Politiepersoneel vrijdag tegen De Telegraaf.

Bonussen

De vereniging heeft gesprekken gevoerd met de zogeheten top 61. ‘Het was gebruikelijk dat leden van de korpsleiding bij hun benoeming boven op hun salaris een bonus en vergoeding kregen. Al stapelend konden ze uitkomen op 40.000 euro boven op een inkomen van een ton.’

Aan politietop is nu gevraagd of zij die bonussen willen opgeven. ‘In de meeste gevallen is dat ook gebeurd. Het besef dat iedereen moet inleveren, is er kennelijk ook in de politietop,’ zegt Eichhorn. ‘En mensen zijn bereid iets op te geven om bij de politie te kunnen blijven.’

Declaraties

De bonussen en vergoedingen boven op het salaris van de politietop verdwijnen niet helemaal. Commissarissen krijgen nog steeds een representatievergoeding van 5 procent van het inkomen en er zijn bonussen voor medewerkers vanaf schaal 15.

Maandag werd bekend dat er de afgelopen drie jaar voor 220.000 euro is gedeclareerd aan dienst- en studiereizen binnen de politie. Dit terwijl de politie in 2009 heeft toegezegd hier terughoudender mee om te zullen gaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.