nederland

Prins Willem-Alexander geroerd door alle reacties

Door Shari Deira - 01 februari 2013

Prins Willem-Alexander was zeer geroerd door de reacties op de bekendmaking van het aftreden van koningin Beatrix. ‘Het is een eer om mijn moeder op te volgen. Het is een eer dit land te mogen dienen.’

Dat zei de toekomstige Koning vrijdag in Utrecht. In het Beatrix Theater viert de Koningin met bijna de voltallige koninklijke familie en met personeel, medewerkers en andere genodigden haar 75e verjaardag.

Feest

Het is de eerste keer dat prins Willem-Alexander reageert op de abdicatie van koningin Beatrix. Hij was de enige van de familie die de massaal opgekomen media te woord stond. ‘En nu gaan we er een mooi feest van maken,’ aldus de prins.

Woensdag reageerde prinses Máxima al op troonswisseling. ‘Het is een enorme eer om m’n schoonmoeder op te volgen. Er wacht ons heel veel, maar heel leuk en voldoende werk,’ zei de prinses bij een congres in Amsterdam over wereldwijde voedselproblemen.

De Koningin arriveerde vrijdag samen met prinses Mabel. Ruim voor de komst van de Koninklijke familie heeft de politie een man gearresteerd die demonstreerde tegen de monarchie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.